Hvordan bruke Chemex

 i Bryggemetoder

Chemex kaffebrygger - Slik brygger du enkelt kaffe med chemex

Vil du finne ut om en kaffebrygger fra Chemex er det rette bryggeutstyret for deg, og samtig hvordan du kan lage deilig kaffe med Chemex? Da trenger du ikke lete videre! Vi deler våre grunner til hvorfor Chemex er en av de beste pour-over metodene, og deler en Chemex oppskrift som er enkel å følge slik at du kan nyte et perfekt resultat hver eneste gang.

Hvorfor Chemex er en av våre favoritt kaffebryggere

Å tilberede kaffe med en Chemex er som et beroligende rituale, perfekt for rolige morgener eller avslappede ettermiddager. Det er en fantastisk feiring av kaffe og alle dens mangfoldige smaker, som er en av hovedgrunnene til at Chemex er en favoritt pour-over metode. Den har et tidløst og minimalistisk design, og produserer en kopp som fremhever sødmen i kaffen du brygger.

Ubehagelig bitterhet i smaken har liten mulighet til å renne gjennom det tykke Chemex filteret, og det varmebestandige glasset er av høy kvalitet som sørger for at det ikke blir avgitt uønskede smaker. På toppen av alle disse fantastiske egenskapene er Chemex også kanskje tidenes vakreste kaffetrakter, og gir et flott preg til ethvert kjøkken eller stue. Det kan ta litt tid i begynnelsen, men når du får teken på det er det enkelt å lage kaffe med Chemex. Bare følg oppskriften i denne artikkelen, så blir du raskt en ekspert på hvordan du selv skal bruke en Chemex.

chemex-kaffe-norge-hvordan-bruke-kaffemesteren

Dette trenger du for å lage kaffe med chemex

For å lage kaffe med Chemex er det viktigste selvfølgelig en Chemex kaffetrakter og Chemex filtre. Du kan kjøpe den klassiske Chemex serien i forskjellige størrelser – enten 3 kopps, 6 kopps, 8 kopps eller 10 kopps.
6 koppers Chemex er det mest populære alternativet. Vi anbefaler også å bruke en kvern, hellekanne og bryggevekt. Siden kvernet kaffe mister aroma på så lite som 30 sekunder, er det viktig å male bønnene dine hver gang du brygger deg en kopp kaffe. «Svanehalsen» på spesial hellekanner gir deg større kontroll over hvor mye vann som renner, og lar deg være mer presis når det gjelder å helle vann over den malte kaffen  i Chemex filteret.
For å følge oppskriften i denne bryggeguiden trenger du også en bryggevekt. Det gir deg muligheten til å veie nøyaktig hvor mye malt kaffe du bruker slik at du får et perfekt resultat hver gang.

Hvilket filter til chemex

Det er en god grunn til at du burde bruke Chemex sine egne filtre når du skal brygge kaffe. De er omtrent 20-30% tykkere enn vanlige papirfiltre, og den spesiallagde fiber-sammensetningen forhindrer at oljer, bitre smaker og kaffegrut kommer inn i kaffen mens du brygger. Som følge av dette smaker kaffe fra en Chemex svært aromatisk, nyansert og ikke bittert.

Filter til Chemex finnes i ulike former eller design: firkantet (for 6-8 kopp Chemex), rund (for 6-8 kopp Chemex) eller halvmåne (for 3 kopps Chemex). Selv om de firkantede og runde filtrene har ulik utforming, fungerer de nøyaktig på samme måte. Om du foretrekker det ene fremfor det andre, er bare et spørsmål om estetikk.

hvordan-bruke-chemex-norge-kaffemesteren-2

Hvordan bruke Chemex

-En bryggeguide som er lett å følge

Oppskrift:
20 gram kaffe
280 gram vann (2.8dl)
Bryggetid 2 minutter og 30 sekunder

Vi måler opp 20g kaffebønner på en bryggevekt, kverner dem grovt, og nyter den herlige duften av aromaen fra de nykvernede bønnene. Vannkokeren vi bruker er fra Hario. Den har en tynn og fin tut, samt temperaturkontroll som er perfekt for brygging av pour-over kaffe. Det digitale displayet gir den faktiske temperaturen på vannet, noe som gjør at vi enkelt kan varme opp vannet til nøyaktig 93 grader. For denne Chemex oppskriften bruker vi et blandingsforhold på 1:14, som betyr 280 g vann (pluss litt ekstra for å skylle filteret før brygging) og 20 gram kaffe. Bryggetiden er 2 minutter og 30 sekunder.

Nylige innlegg
Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Start typing and press Enter to search