Kaffekos til påsken

 i Bryggemetoder, Kaffeblandinger

Ikke bare ligger vi Nordmenn på verdenstoppen når det kommer til kaffedrikking. Vi elsker også å gå på tur.  Påsken er høytid for hyggelige kaffestunder ute på tur med både venner og familie.

Likevel, selv om du er ute på tur trenger du ikke la det gå utover kvaliteten på kaffen. For god kaffe trenger ikke bare være noe som tilhører det urbane bylivet. Uansett om du har tenkt å bruke påsken med god gli i skisporet, gå på tur i fjellet eller nyte en bypåske i solveggen, finnes det bryggemetoder som gir deg fantastisk kaffe hver gang.

Verdens beste kaffebrygger – AeroPress

Profesjonelle baristaer og entusiastiske kaffeamatører over hele verden trykker AeroPress til sitt bryst. AeroPress blir av mange holdt frem som verdens beste kaffebrygger og det er det god grunn til. På forhånd kan du fylle termosen med kokende vann og da tar det i underkant av 2 minutter fra man har startet å brygge en stor kopp kaffe til den er ferdig. AeroPress er uten tvil den perfekte turkameraten i påsken når du ønsker en ordentlig god kaffekopp.

Slik brygger du AeroPress kaffe til påsketuren

Dette trenger du:
* AeroPress
* 14 til 18 gram kvernet kaffe
* AeroPress filter
* Nykokt kaffe (Kok gjerne opp vann på forhånd og ha i termos)
* Vekt

Slik gjør du:

1. Legg filteret i filterholderen og skyll filteret i kaldt vann for å fjerne papirsmak.
Monter filterholderen på den nederste delen av AeroPressen.

2. Sett AeroPressen over en stor kopp.

3. Ha kaffe i AeroPressen.

4. Hell deretter det kokende vannet fra termosen eller om du har varmet det over bålet,
over kaffen og rør rundt i kaffen. La den trekke i 10 sekunder for mokka kaffe og 20–40 sekunder for filterkaffe.

5. Sett den øverste delen i AeroPressen og len deg på slik at kaffen presses igjennom filteret.

6.Før du serverer, rører du en siste gang rundt i kaffen.

God tur!

Recommended Posts
Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Start typing and press Enter to search

Derfor bør du kverne bønnene selvHvorfor velge hele kaffebønner