Hvorfor velge hele kaffebønner

 i Kaffeblandinger

Skal man få en god kopp kaffe, må man starte med bønnene. Selvfølgelig, hvilke bryggemetode man velger eller hvor ofte man rengjør kaffeutstyret har også mye å si. Det er derfor vi tidligere har skrevet om hvordan man rengjør kaffeutstyret sitt, ulike bryggemetoder og hemmeligheten bak god kaffe Likevel, nøkkelen til en god kopp starter med kaffebønnene.

Ferdigmalt kaffe eller hele kaffebønner?

Om du ønsker å mest mulig smak i kaffen, bør du velge hele kaffebønner. Om man ønsker å bli kjent med de nyansene som skapes i møtet mellom kaffens voksested, botaniske art og foredlings metode, finnes det i posene med hele kaffebønner. Hele kaffebønner beholder mer av sine opprinnelige smaker og naturlige oljer mye lenger enn ferdigmalt kaffe. Ferdigmalt kaffe, har en tendens til å miste smaken mye fortere etter at man har åpnet posen. Ferdigmalt kaffe holder maksimalt en uke. Selvfølgelig, om du foretrekker å ikke bruke så mye tid på å lage deg en kopp kaffe, er ferdigmalt kaffe den nest beste tingen. Du må likevel om bruker ferdigmalt kaffe, ofre litt av den gode smaken vi ønsker i en kopp kaffe.

Velg riktig type kaffebønne

Det finnes flere forskjellige type kaffebønner, men de to vanligste er Arabica og Robusta. Arabica kjennetegnes av en myk og aromatisk smaks profil, som har gjort denne kaffe til den mest populære i vår del av verden. Robusta derimot har en fyldigere, men bitrere smak. Derfor er Robusta ofte brukt som pulverkaffe. Om du er usikker, bør du velge Arabica. For de aller fleste, er Arabica akkurat hva de leter etter. Du vil i tillegg utover disse to kaffetypene, se flere forskjellige geografiske varianter av kaffe, alt fra Java til Kona til Sumatra. Eksperimenter. Det finnes ingen regel for  hva som er bra her, det er litt for mange variabler. Utforske ulike regioner og smaker. Her kan du prøve deg frem å ha det gøy i stedet for å prøve å fokuser på hva som er bra eller dårlig.

Ønsker du å utforske våre kaffeblandinger med hele bønner?

Recommended Posts
Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Start typing and press Enter to search

Kaffekos til påsken