Kaffedrikker
Americano, Cappuccino, Latte macchiato. Det finnes så mange ulike typer kaffedrikker, varme og kalde,
rundt om i verden at det er lett å gå seg bort. Vi har samlet sammen en liten oversikt over de
vanligste kaffedrikkene i verden.
Varme drikker:
Caffè Americano
En dobbel espresso tilsatt kokende vann, mens enkelte også foretrekker å gjøre det med en enkel espresso.
Man bruker denne prosessen for å få samme styrke som kokekaffe, men med smaken av espresso.
Caffè latte
En espresso med masse melk. Den serveres gjerne i store glass eller høye kopper i motsetning til cappuccino
som helst serveres i en helt vanlig kopp. I Europa er Caffè Latte også kjent som «cafe au lait»,
og kalles ofte bare «latte» som bokstavelig talt betyr «melkekaffe».
Caffè Cortado
En sterkere utgave av en latte. Den lages ved å først ha espresso i koppen, før man heller en fyldig,
steamet melk forsiktig ned i koppen. Den er opprinnelig spansk, men ble adoptert av italienerne til
en mer kvalitetsbevisst utgave av drikken.
Cappuccino
En typisk italiensk drikke. Denne drikken består av en blanding av espresso, varm melk og dampet
melkeskum. Den blir gjerne servert med cappuccino krydder, kanel eller kun sukker.
Espresso
En ren kaffe og brukes som grunnlag for en rekke kaffedrikker på grunn av sin sterke, gode smak.
En espresso lages ved å presse kokende vann med trykk gjennom fin-malte kaffebønner.
Målet på den perfekte espressoen er det naturlige skummet på toppen.
Espresso Macchiato
En espresso markert med litt melkeskum på toppen. Den serveres i en espresso kopp og selv om
den kan ligne på en liten cappuccino er den sterkere og mer aromatisk.
Ristretto
En liten espresso laget med normal mengde kaffe, men omtrent halvparten så mye vann. Man benytter
kun den aller første, svarteste kaffen som kommer ut av espressomaskinen.
Kalde drikker
Café frappé
En gresk iskaffe med melke eller fløte skum på toppen.
Espresso Shakerato
En espresso shot tilsatt isbiter og litt sukker.
Is-kaffe latte
En caff’è latte, bare kald.