1. Oktober – Den Internasjonale Kaffedagen!

 i Nyheter
0
Kopper Kaffe

Kaffen kommer opprinnelig fra Etiopia og man kan spore den første slurken av kaffe tilbake til Sufi klostrene i Yemen på 1400-tallet. Det betyr at kaffe har gitt mennesker verden over energi og glede i hverdagen i over 600 år! I dag så er denne glodhete drinken obligatorisk til frokosten i hundrevis av land, hvor rundt 2.2 billioner kopper kaffe blir konsumert over verden hvert år! Norge ligger på andreplass i verden med et gjennomsnitt på 9.9 kilo per person, rett bak Finland med sine 12 kilo. Til ære for kaffen så gir verden plass i kalenderen den 1. oktober for å hylle drinken som holder oss skarpe og produktive, uavhengig av hvor lite vi sov natten før. 

den internasjonale kaffedagen aktiviteter

Kaffe er en drink som nytes godt alene og enda bedre i selskap med andre! Tilbered en kanne nybrygget kaffe til hele kontoret og server til alle. Sørg for å spørre hvordan hver enkelt foretrekker å drikke kaffen sin så lærer du sikkert litt om personen også i prossesen.

Ikke glem å støtte din kaffebutikk, uavhengig om den befinner seg på nett eller fysisk rett rundt svingen. Inviter en venn, kollega, familie eller din bedre halvdel til en kopp kaffe på kafeen eller hjem til deg selv. Snakk om alt og ingenting, men også gjerne om gleden av å drikke kaffe. 

Det finnes mange kurs og aktiviteter på diverse steder på den internasjonale kaffedagen. På Mathallen i Oslo finner du mange stands med tips og anbefalinger og kjøp deg gjerne en kopp hvis du tar turen innom. Du får ikke bare smake rykende fersk kaffe på sitt aller beste, du får også studert hvordan de brygger koppen din. Det er ikke utenkelig at du plukker med deg nyttig teknikk og triks til neste kopp du brygger selv!

Derfor elsker vi kaffe

Det stemmer! Kaffe er bra for helsen (med mindre du slenger fire spiseskjeer med sukker oppi). Forskning viser at dersom du drikker kaffe så reduserer du sannsynligheten for å få diabetes type 2, Parkinsons og demens i forhold til mennesker som ikke drikker kaffe. Folk som drikker kaffe har også en lavere forekomst av visse typer kreft, hjerteproblemer og hjerneslag. Så drikk med god samvittighet!

Det tar bare rundt 10 minutter før du kjenner virkningen av koffeinen i kaffen. Dette betyr at humøret ditt kan gå fra «Det er mandag…» til «DET ER MANDAG!» på rekordtid. Med andre ord bidrar kaffen til mange solide oppturer i energinivået og dermed også humøret på arbeidsplassen. Rett og slett uvurdelig når man må holde fokus og konsentrasjonen oppe gjennom dagen.

Det er helt fantastisk å våkne opp til lukten av nybrygget kaffe, spesielt på en lørdag morgen. Det er noe helt spesielt med aromaen som gjør at man føler seg klar for å møte dagen og eventuelle utfordringer som skulle komme. Smaken er helt fantastisk i den forstand at den kan nytes av alle, enten om man foretrekker den med melk, sukker eller ren svart. Den har også mer enn nok dybde slik at den gir rom for entusiaster som virkelig lærer seg å kjenne igjen smaken av ulike brenningsgrader og bønnetyper. Det er kanskje når man setter pris på kaffen for mer enn bare koffeinen den gir, at man virkelig begynner å elske kaffe. 

Nylige innlegg

Legg inn kommentar

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Start typing and press Enter to search