5 Enkle tips som gjør kaffen din bedre

 i Nyheter

Tilbereder du kaffen din med litt ekstra tålmodighet og omtanke er mulighetene uendelige. Selv opprinnelsen til bønnene du bruker kan gjenkjennes fordi faktorer som temperatur, høyde og luftfuktighet påvirker utviklingen til kaffen slik at den skaper et variert spekter av smaker. Ved å benytte deg av noen av disse fem tipsene kan du enkelt forvandle en bitter kopp med koffein til en svært velsmakende kopp med kaffe.

1. KJøp bønner av høy kvalitet

Kaffebønner du kjøper på matbutikken er kanskje i noen tilfeller nærmere og lettere tilgjengelig, men tar du en titt i nettbutikker eller spesialbutikker finner du de ordentlige godsakene. Hos oss i Kaffemesteren tilbyr vi også muligheten til å hente selv slik at tilgjengelighet ikke skal være et hinder.

Bønnene burde være av høy kvalitet og ny-brente fordi kaffen kan bli tam etter tre til fire uker. Har du lyst til å oppgradere kaffebønnene dine men er usikker så ta en titt på disse forslagene. 

2. Kvern bønnene rett før brygging

Kverner du kaffen rett før du skal brygge gjør du deg selv en stor tjeneste når det kommer til sluttresultatet i koppen. Så fort kaffen er kvernet slippes aroma og smak fri fra bønnene som kan føre til at kaffen din blir svært anonym og kjedelig hvis du venter for lenge. Derfor er det svært viktig å kjøpe hele bønner og kverne disse selv. Dersom du er på utkikk etter en kaffekvern har vi flere forslag i innlegget her

3. Mål opp riktig mengde vann og kaffe

Et vanlig problem er at folk enten bruker for mye vann eller for mye kaffe noe som ikke gir deg en kopp med smakfull og bra balansert kaffe. For å kunne perfeksjonere dette er du derfor nødt til å bruke riktig blandingsforhold. Normalt er blandingsforholdet mellom 60-70 gram kaffe per liter vann. Husk også å alltid bruke friskt kaldt vann. Det er også viktig å nevne at forskjellige bryggemetoder noen ganger krever ulike blandingsforhold. Gjør et raskt søk på nett før du for eksempel brygger med en presskanne eller en mokakanne så finner du fort ut av dette. Til slutt så vil en bryggevekt være en svært godt investering for å gjøre denne prosessen så problemfri som mulig.

4. utforsk andre bryggemetoder

Et av de viktigste triksene er å prøve seg fram med alternative bryggemetoder. Har du kontroll over temperaturen, blandingsforholdet og bryggetiden vil du kunne lage helt fantastisk kaffe som ikke kan sammenlignes med det du får fra raske metoder som instant kaffe. Ikke vær redd for å teste nye metoder som du ellers ikke har prøvd, for eksempel ved hjelp av en presskanne, pour-over eller aeropress som alle lager kaffe med et fantastisk sluttresultat.

5. rengjør utstyret ditt

 

En kaffekanne er ikke som en god jerngryte til matlaging, i den forstand at smaken blir bedre jo mer «krydret» den blir. Restene som ligger igjen etter brygging kan ødelegge smaken på kaffen din og det er derfor viktig å vaske den ukentlige. 

For de fleste presskanner, bryggere og kanner holder det med en enkel håndvask en gang i uken. Noen kan også tas inn i oppvaskmaskinen men det er viktig å sjekke manualen til produsent før du eventuelt gjør dette.

For andre automatiske kaffemaskiner finnes det rengjøringstabletter og avkalkningstabletter som er lurt. Etter lengre tid vil en grundig rens innvendig hvor du tar ut delene også være nødvendig. Skulle du ikke være interessert i å gjøre dette selv er dette noe vi som regel kan hjelpe deg med.

Nylige innlegg

Legg inn kommentar

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Start typing and press Enter to search