Funky nyhet med smak av Mellom-Amerika

 i Nyheter

Nå har det kommet en fruktig og spennende kaffenyhet fra Nicaragua og Costa Rica. En familie som har drevet med kaffeproduksjon i generasjoner, blodrød farge på kaffebærene og en tidkrevende prosess med øye for detalj og kvalitet er nøkkelordene bak denne nyheten!

Solberg og Hansen har nemlig denne høsten plukket ut to funky smaker fra Mellom-Amerika av bærtørkede kaffer som vi har gleden av å introdusere for dere. Du tenker kanskje «hva er bærtørket kaffe»? Når bærene blir plukket skal de gjennom en fordelingsprosess, som er delt inn i to hovedmetoder; den tørre metoden og den våte metoden. 

Den tørre metoden som er nøkkelen bak denne fantastiske smaken blir også blir kalt for bærtørking. Hovedtanken bak denne prosedyren er at bærene ikke blir skilt fra fruktkjøttet. Bæret blir tørket på noe som heter «african bed», altså en slags tørkeseng hvor bærene får god luftsirkulasjon. 

Javanica kaffebærene som blir brukt for å lage disse nyhetene plukkes når de er blodrøde og ligger så til tørk i direkte sollys i 3-4 dager mens de blir snudd jevnlig for å sørge for en jevn tørkeprosess. Videre så ligger bærene i et drivhus i 25-26 dager, etterfulgt av 30 nye dager med hvile før fruktkjøttet fjernes og man sitter igjen med de grønne bønnene. Til slutt ligger de grønne bønnene på lager i ytterligere en måned før produktet er klart for eksportering. Med andre ord en tidkrevende prosess som oser dedikasjon og sans for kvalitet.

 

Som du leste tidligere om bærtørking, legges kaffebærene ut for tørking over lenger tid med skallet og fruktkjøttet på, som da påvirker og overfører sødmen fra fruktkjøttet til kaffebønnen. Dette gir gjerne et mer funky resultat.
En søt smak av tropisk frukt og sitronmelisse, som bærer preg av duft av modne bær og vanilje. Variasjon fryder og dersom du ønsker å prøve noe nytt ved siden av din faste favoritt kan vi anbefale denne eksotiske varianten på det sterkeste!

Sjekk ut nyhetene her og her!

Nylige innlegg

Legg inn kommentar

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Start typing and press Enter to search