Kaffekverner for ulike budsjett

 i Nyheter

I forrige innlegg skrev vi at den beste kaffen får du når du kverner dine egne kaffebønner. Med en kaffekvern kan du velge mellom flere forskjellige måter å tilberede kaffen din på. Du kan velge mellom for eksempel kokemalt, filtermalt, franskpress og espresso.

Dersom du ble overbevist om å investere i en kaffekvern, eller kanskje oppgradere din nåværende så har du kommet til rett sted. For i dagens innlegg kommer vi med en liste over 5 forskjellige kverner for ulike budsjett.

Hario Skerton Plus Håndkvern
Pris: 439,-

Dette er en oppgradert version av den orginale Skerton. Skerton Plus har montert en stabiliseringsplate som sikrer jevnere resultat. Den er dessuten i sort utførelse der den orginale var grå. Den kompakte størrelsen gjør også at denne håndkvernen fra Hario egner seg perfekt for tur.

En kaffekvern med keramisk malverk. Denne kvernen maler utrolig jevnt og er lett å bruke. Det er enkelt å justere malingsgrad til en rekke bryggemetoder, fra espresso til kokemalt. En gummibase gjør at kvernen står stabilt på bordet mens du maler kaffen.
Kvernen tåler maskinoppvask.

Wilfa Kaffekvern WSCG-2
Pris: 799,-

Kaffekvern med ekte malverk som gir deg deilig nykvernet kaffe til enhver anledning. Du kan justere malningsgraden fra grovmalt til espressomalt, den har timerfunksjon for korrekt mengde kaffe hver gang samt skjult kabeloppbevaring og en kapasitet på 250 gram.

Generelt god utførelse fra Wilfa på denne kvernen. Bønnebeholderen i plastikk er noe skjør og kvernen fungerer ikke uten. Vi merket også at det kan være litt utfordrende å helle den kvernede kaffen fra beholderen, men dette er småpirk på en ellers solid kvern. Malverket er svært solid og det er uten tvil det viktigste i vår vurdering av kverner. En elegant løsning og et produkt som ser estetisk pent ut og ville tatt seg godt ut på ethvert kjøkken.

Lelit Fred PL043MMI
Pris: 1 990,-

Fred er linjen med høytpresterende kverner for blends som alltid er ferskt malt, et must for elskere av ekte espresso. Denne gir en konstant kvern av utmerket kvalitet i kompakte dimensjoner for ethvert plassbehov.

Mikro-metrisk trinnløs slipejustering
Kaffeskjørt, filterholderstøtte og slipeskrue i rustfritt stål
Automatisk grinder lett tilgjengelig
Rustfritt stål kropp
Ø38 mm koniske møller
Kapasitet på 250 gram

Til denne prisen får du utmerket verdi for pengene hvis du velger å gå for en Lelit Fred. Lekker utførelse, eksklusivt preg fra en anerkjent produsent, generelt god byggekvalitet og stabile mikro-justering gjør at denne kvernen egner seg perfekt for espresso!

Lelit William PL71
Pris: 3 490,-

Denne moderne linjen av semi-profesjonelle kverner fra Lelit kombinerer utmerket ytelse med design som har en sterk personlighet. Tegnet for hånd med blyant av en italiensk designer med fokus på myke med bestemte linjer, innovativ form og eleganse. Hovedfokuset bak Lelit  William var å gi en intuitiv og givende brukeropplevelse ved å kombinere kvalitet og ytelse samt å ta hensyn til hver eneste detalj og komponent.

Mikroregulering av kverningen
Kaffe utløp justerbar i høyden
Bredt brett for kaffe hviler
Filterholder støtte i rustfritt stål
Bryter for å angi kverne tiden
Sateng rustfritt stål kropp
Ø50mm flate blader
Produktivitet espresso: 1 g/s
Produktivitet cafe creme: 1,35 g/s
Kapasitet på 350 gram

Baratza Sette 270Wi
Pris: 5 349,-

Sette 270Wi fra Baratza er en nyvinning på mange måter. Denne serien er konstruert fra grunnen opp, dette for å tilfredstille kravene vi i dag stiller til en espressokvern. Dette er en ny modell basert på Sette 270W, det er gjort så mange forbedringer siden denne at de fleste delene er nydesignet. Nyvinningene i Sette serien er i hovedsak:

Et splitter nytt kvernhus med nyutviklede koniske kniver hvor den ytterste kniven roterer rundt en fast kniv i sentrum. Dette gir mange fordeler som man har utnyttet til det fulle her.

Siden kaffen går loddrett fra bønneholderen, gjennom kvernen og ferdig kvernet ned i beholderen (eller portafilteret) under knivene blir det ikke liggende igjen noe kvernet kaffe i kvernen. Dette er en stor fordel med tanke på rengjøring og nøyaktighet. Hvis du veier kaffen på forhånd er du helt sikker på at du slipper å få med restene fra forrige gang du kvernet og mengden kaffe inn i kvernen er alltid lik mengde du får ut. Dette, sammen med det nyutviklede beltedrevet for knivene, gjør også kvernen relativt rask og stillegående i forhold til andre kverner i denne klassen.

Selve innstillingen av kverningsgrad er også betydelig forbedret. Ved hjelp av to vridbare hjul har man nå over 300 mikroinnstillinger å velge i. Dette gjør Sette 270Wi eksepsjonell til kverning for espresso. Kvernen har også fått en timer hvor man kan forhåndsprogrammere tre programmer for ønsket mengde. Her kan man med et enkelt tastetrykk veksle mellom programmene.

Man kan enkelt ta ut knivene og rengjøre helt uten verktøy. Dette, sammen med lite rester i selve kvernen gjør denne til en drøm å vedlikeholde. Her har man også fått på plass en «quick burst» funksjon som kverner en bitte liten mengde kaffe hvis man ønsker å justere mengden opp litt etter at innstilt mengde er kvernet. 

Via justeringer og nye algoritmer som flitrerer ut virbrasjoner har man kraftig forbedret nøyaktigheten på vekten. Det som skiller Sette 270Wi fra Sette 30 er den innebygde vekten med teknologi fra Acaia. Samt mange og mer presise innstillinger for malingsgrad. Dette er de første kvernene for hjemmebruk som kan kverne på vekt rett i portafilteret, en meget stor forbedring for deg som brygger espresso hjemme. Det gir også muligheten til å fylle bønneholderen med en hel pose (250g) bønner og dosere på vekt for de som håndbrygger og bidrar til mindre rot på kjøkkenbenken. Kvernen er også utstyrt med bluetooth for å koble den til app.

Sette kverner ekstremt jevnt og har du en espressomaskin hjemme og i tillegg liker å eksperimentere med ulike bryggeparameter, er dette kvernen for deg!

Kvernen kommer med en beholder for kvernet kaffe. Den er også utstyrt med en portaholder som gjør at du lett kan legge bajonetten/filterkoppen inn under uttaket uten å spille ut kaffe.

40mm koniske kniver produsert i Europa kverner kaffe på 3.5 til 5.5g/sekund, avhengig av innstillingen. Dette er betydelig raskere enn andre kverner i denne klassen. Det som gjør Sette knivene spesielt bra er at de kverner veldig jevnt, med et distinkt fravær av såkalte «fines» på tvers av malingsgradene.

Dette er en eksepsjonelt bra og presis kvern for alle espressohoder!

Du kan også kjøpe med en hopper-utvidelse: en utvidelse med 275g i tillegg til de 275g bønnebeholderen tar fra før. Flere slike kan bli lagt til for å utvide kapasiteten.

Nylige innlegg

Legg inn kommentar

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Start typing and press Enter to search