Nyheter Fra Kaffa i Nettbutikken!

 i Nyheter

På KAFFA i Oslo jobber de direkte med noen av verdens beste kaffeprodusenter og har brent spesialkaffe til restauranter, bakeri, kaffebarer og hotell siden 2005. Deres mål er å levere skikkelig god kaffe til folket og videreformidle kunnskapen de har etter lang fartstid i bransjen. 

Vi har endelig mottatt noen fantastiske nyheter i vår nettbutikk som vi fikk svært god respons på da vi serverte smaksprøver på stand og gleder oss enormt til å nå kunne dele disse med dere. Helt fantastisk er det også at alle kommer i 250 gram og 1 kilo forpakning og du selv kan velge kverningsgrad!

Kaffa Forte Espressoblanding

Blandingen består av:

Bærtørket Catuai fra Brasil

Vasket rød Bourbon fra Guatemala

Vaskede lokale arter fra Etiopia

Etiopisk kaffe gir oss elegant syre samtidig som de to andre tilfører god fylde og sødme. Dette resulterer i en balansert espresso. Denne kaffen er mørkere brent og vil falle godt i smak for dem som liker en mer klassisk, søt og bitter espresso.

Fyldig espressoblanding med kraftig aroma og smak av brente mandler.

Kaffa Sao Joaquim, mørkere brenning

Art: Rød og Gul Catuai
Foredling: Bærtørket
Høyde: 1200 – 1450 moh
Høstet: August 2018

Jessimar Olivera Sanni er tredje generasjons kaffebonde på gården Sao Joaquim i Conceicao das Pedras, en kommune i delstaten Minas Gerais i sørøstregionen av Brasil. Han har en liten gård og produserer kun bærtørket kaffe. Han ble verdenskjent i kaffemiljøet da han vant Cup of Excellence for bærtørket kaffe i Brasil i 2013, og er en produsent vi har jobbet tett med de siste årene for å utvikle spesielt ren og fruktig kaffe.

En fyldig espresso med aroma av nougat og smak av fudge, appelsin og kakao.

Kaffa Dida Uraga

Region: Guji
Art: Heirloom
Foredling: Vasket
Høstet: Januar 2019

En floral og elegant kaffe med smaker av kaffeblomst, melon og bergamott.

Etiopisk kaffe endrer ofte kaffedrikkerens oppfatningen på hva kaffe kan smake som. Dette skyldes uten tvil den fantastiske genetiske variasjonen ‘fødestedet for kaffe’ kan by på. I Etiopia vokser ville, naturlige arter og de aller fleste artene her har ennå ikke blitt kategorisert.

Dette partiet med kaffe er dyrket nær den lille byen Solomo som ligger i Uraga i Guli-området. Her dyrker de kaffe på 1950-2100 moh. Bærene av artene Dega og Wolisho blir plukket for hånd og levert til foredlingstasjonen Dida. Her blir kaffen depulpet og fermentert i 24-48 timer før den tørkes på hevede senger i 9 dager.

Kaffa Dario Hernandez

Distrikt: Antigua
Art: Bourbon
Foredling: Våtforedlet
Høstet: mars 2019

Balansert og ren espresso med smaker av hasselnøtt, nype og mørk sjokolade.

Denne kaffen er dyrket av Dario, Angelica og deres sønn Tono Hernandez. Familien Hernandez kommer fra en lang rekke kaffebønder noe som er lett og se når man besøker Dario’s gård. Friske og sunne planter står plantet og beskjært i fine rekker. Selv om sykdommer som Leaf Rust og Ojo de Gallo er deres største utfordringer til kaffeproduksjon har de funnet gode metoder og redskaper til å raskt håndtere utbruddene før de spres.
Vårt første møte med kaffen til Dario var tilbake i 2012. Siden har vi fått mange gode kaffeopplevelser herfra.

Familiens mål for framtiden er å kunne ekspandere, men å kjøpe mer land er veldig dyrt, så for nå fokuserer de på å stadig øke kvaliteten på det de gjør i dag.

Dette partiet er våtforedlet med en 15 timers tørrfermentering, den ble tørket i 15 dager på patio til den nådde riktig fuktighet.

Kaffa Koimbi

Land: Kenya
Art: SL 28 & SL 34
Foredling: Vasket
Høstet: Oktober – Desember 2018

En frisk og leskende kaffe med smaker av markjordbær, vanilje og rips

Kenya er en fantastisk kaffedestinasjon, kjent for sine kraftige aromaer, forfriskende syre, smaker av søte bær, rik munnfølelse og ren og dvelende ettersmak.

Kenya har et veletablert og velfungerende auksjonssystem. Foredlingsstasjonene som produserer vår kaffe, er stolte av å ha noen av de mest betalte kaffeproduserende medlemmene i landet. Systemet på den kenyanske kaffeauksjonen er gjennomsiktig når det kommuniserer hvor kaffen kommer fra, kvalitet, bønnestørrelse samt kvalitet både fysisk og smaksmessig.

Trykk på bildet for å gå til nettbutikken

Koimbi Coffee Factory er en del av Weithaga Cooperativet, etablert i 1969. 800 småskalaprodusenter leverer sin kaffe til foredlingsstasjonen. Her blir kaffen sortert og depulpet, en depulper en trommel som fjerner bærets fruktkjøtt. Den blir fermentert og vasket før den tørkes på hevede senger. Dette resulterer i en balansert og kompleks kaffe.

Nylige innlegg

Legg inn kommentar

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Start typing and press Enter to search