Slik får du god kaffe til jul

 i Bryggemetoder, Nyheter

Julen handler om tradisjoner som familiebesøk, innekos og nykvernet kaffe. Vi liker at julen skal være som den alltid har vært, med perfekt pinnekjøtt, sprø svor og lukten av nystekte syv «slag. Kaffen er selvfølgelig da ingen unntak.

Kaffe

For å få de beste kaffeopplevelsene til jul, er det en forutsetning å bruke kaffebønner av høy kvalitet. Til julens tradisjonelle syv slag, passer det perfekt med en søt og fyldig kaffe som tar igjen noe av smakene fra julekakene.  Skal du derimot nyte en god kopp kaffe etter enten pinnekjøttet eller ribba, passer det godt med en kaffe som har en syrlig, frisk smak med lang ettersmak.

Oppbevaring

Hvordan man skal oppbevare kaffen etter man har åpnet posen er svært viktig for at kvaliteten skal vare lengst mulig. Om man oppbevarer kaffen feil, kan selv den beste kaffen bli dårlig. Hovedregelen for oppbevaring av kaffe, er at den bør komme minst mulig i kontakt med luft. Om du bruker kaffekvern, så kverner du det du trenger for å lage kaffen. Kaffebønnene vil holde seg best i posen de kommer fra. 

Malingsgrad

For å få frem de beste smaksopplevelsene, er det viktig å ha en balanse mellom mengden kaffe og vann for å frigjøre aromastoffene. Mellom kaffe og vann er måleforholdet 60-70 gram kaffe pr. liter vann. Det vil si tilsvare 5-6 måleskjeer pr. liter. Husk på at ikke får frem flere aromastoffer jo mer kaffe du bruker.

Friskt og rent vann

En nødvendig, om ikke den viktigste ingrediensen er friskt og rent vann. Har du høyt kalkinnhold i vannet, bør du filtrere det før du heller opp i. La vannet også renne litt før du heller opp i vannet.

I julen og romjulen brukes ofte kaffemaskinen ofte. Husk derfor å rense og rengjøre kaffemaskinen jevnlig for å opprettholde den gode kaffesmaken.

 

Recommended Posts

Legg inn kommentar

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Start typing and press Enter to search

Kaffekos til påsken