Kaffemesteren.no ønsker å gi deg en unik handle opplevelse, til dette bruker vi informasjonskapsler (cookies) og pixels. Noen av disse er nødvendige for en funksjonell nettbutikk samt å bidra til at du skal få en skreddersydd opplevelse samt vil bli brukt til markedsføring og for å gjøre nettsidene våre bedre å bruke. Ved videre navigering på nettsidene godkjenner du bruken av cookies og pixels. Fjerne teksten ved å trykke «Det er greit».
Solberg & Hansen - Colombia - El Obraje Hele Bønner 2,5kg
Solberg & Hansen - Colombia - El Obraje Hele Bønner 2,5kg
Saftig og fyldig. Smak av bjørnebær, sjokolade og krydder.
Alltid ferskbrent kaffe!
Bestill innen kl. 09:00 tirsdag, for utsending onsdag.
Bestill innen kl. 09:00 fredag, for utsending mandag.
Solberg & Hansen - Colombia - El Obraje Hele Bønner 2,5kg
Saftig og fyldig. Smak av bjørnebær, sjokolade og krydder.
På gården El Obraje dyrker Pablo Guerrero kvalitetskaffe med fokus på bærekraft ved blant annet å bidra med rent vann til innbyggerne i nærområdet.
KAFFE PÅ EL OBRAJE:
Gården El Obraje har vært i Pablos families eie i mange år. Tidligere dyrket de hvete og korn, og deretter eple og fersken, men bestemte seg rundt år 2000 for å dyrke kaffe. De hadde ingen kunnskap til spesialkaffe, men lærte seg dette raskt og har utforsket denne verdenen siden.
Etter å ha prøvd seg frem med fermentering, våtforedling og tørking har de kommet frem til en prosesseringsmetode som gir dem gode resultater og høy kvalitet. Kaffebærene som høstes blir liggende med fruktkjøttet på over natta, gjerne i sekkene de leveres i. Bærene "floates" før pulping, det vil si at de sorteres i vann, hvor de umodne eller dårlige bærene flyter opp til toppen mens de perfekt modne bærene synker. Etter «pulping», hvor skallet blir tatt av bærene, fermenteres bønnene videre uten vann i ytterligere et døgn. Til slutt vaskes kaffebønnene godt og tørkes varsomt i tørkemaskin eller på hevede tørkesenger.
IDEELLE DYRKEFORHOLD:
El Obraje ligger i regionen Narino ved byen Tangua, på grensen til Equador, på hele 2200 meter over havet. De er omgitt av vulkanske fjell med rik mineralsk jord. Den svale fjellluften og de mange høydemeterne har vist seg å gi en kaffe av svært høy kvalitet, men byr også på utfordringer. Temperaturen kan variere fra 32 grader på dagtid til 8 grader på natten og været kan skifte mellom for mye regn eller kulde til for mye sol og tørke. Men svale temperaturer er kjent for å gi bær tid til å modnes sakte, som kan få frem dypere sødme i smaken.
Pris | 1390,00 kr |
---|---|
Is Pakke i Postkassen Available | Ja |
Region | Sør-Amerika |
Brenneri | Solberg & Hansen |
Brenningsgrad | Mellombrent |
Kverningsgrad | Hele Bønner |
Økologisk | Nei |
Fairtrade | Nei |