Frisk, fruktig og fyldig sommerkaffe fra Solberg & Hansen

 i Kaffeblandinger

I sommer har vi tilbud på de tre ulike variantene av sommerkaffe fra Solberg & Hansen. Du kan velge mellom frisk, fruktig og fyldig smak. Her er litt info om hver av smakene og hvor de kommer fra.

 

Frisk sommerkaffe

Bønnetype: Welicho, kurume

Prosess: Våtforedlet

Sertifisering: Økologisk

Denne kaffen er frisk og leskende med florale toner, bergamott og steinfrukt. Den passer til trakter, presskanne eller som håndbrygg, og er nydelig som sort iskaffe.

Denne kaffen kommer fra Etiopia, nærmere bestemt fra gården Tade i regionen Oromia, der kaffebonden og agronomen Tesfaye produserer eksepsjonell kaffe. Med stor kunnskap om naturen og et fokus på bærekraftig jordbruk har han levert en av Solberg & Hansen sine mest populære kaffenavn gjennom ti år.

Solberg & Hansen har fått en unik mulighet til å følge alt fra plukking til foredling i Guji i Etiopia. Dette er sjeldent i kaffens hjemland fordi kaffegårdene oftest er veldig små og tilknyttet store kooperativer. Eieren av Tade, Tesfaye Bekele Degaga, er opptatt av hvordan omgivelsene og vegetasjonen påvirker bønnene han dyrker. Tade er økologisk sertifisert.

Kjøp den friske sommerkaffen her.

 

Fruktig sommerkaffe

Bønnetype: SL28, SL34, ruiri, batian

Prosess: Våtforedlet

Denne sommerkaffen er fruktig og saftig med toner av bjørnebær, solbær og gir en smøraktig munnfølelse. Passer til trakter, presskanne eller som håndbrygg, og er nydelig som iskaffe.

Fruktig sommerkaffe er fra vaskestasjonen Rukira i den anerkjente kafferegionen Nyeri, nord for Nairobi. Dette er en vaskestasjon Solberg & Hansen har hatt gleden av å handle kaffe fra i mange, mange år. Vaskestasjonen mottar kaffebær fra nærliggende kaffegårder og foredler en kaffe med en klassisk kenyansk smaksprofil med fruktige toner av sommerlige solbær.

Rukira er en av vaskestasjonene tilknyttet Othaya Farmers Society. Den ble bygget i 1979 og ligger like ved en landsby med samme navn, mellom elvene Mumwe og Thuti som strømmer ned fra Aberdare-fjellene.

Kjøp den fruktige sommerkaffen her.

 

Fyldig sommerkaffe

Bønnetype: Gul og rød bourbon m.fl.

Prosess: Bærtørket

Fyldig og søt med toner av karamell, melkesjokolade og et hint av tørket frukt. Passer til trakter, presskanne eller som håndbrygg. Nydelig som iskaffe med melk.

Denne kaffen kommer fra Brasil, fra gården Fazenda Cachoeira da Grama i regionen Vale da Grama og har vært drevet av Carvalho Dias-familien siden 1890. Med kunnskap tilegnet gjennom generasjoner jobber familien stadig med å utvikle bedre og mer bærekraftige måter å dyrke spesialkaffe på. Fra kaffegården har Solberg & Hansen i år fått inn et sødmefullt kaffeparti for dem som foretrekker en fyldigere kaffe i sommer.

Fazenda Cachoeira da Grama drives i dag i samarbeid med kaffeprodusent Bourbon Speciality Coffees, hvor Gabriel Carvahlo Dias er en av direktørene. Ved hjelp av produsenten har familien kunne fokusere mer på videreutvikling av deres kaffedyrking, med stor vekt på bærekraft og miljø. På gården blir bærene fortsatt håndplukket og store deler av produksjonen er manuell. Det er vanlig at brasiliansk kaffe bærtørkes helt eller delvis, men flere store farmere, som Carvalho Dias-familien, bruker også andre foredlingsmetoder.

Kjøp den fyldige sommerkaffen her.

 

Informasjon er hentet fra Solberg & Hansen.

Nylige innlegg

Legg inn kommentar

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Start typing and press Enter to search