Slik velger du riktig JURA filter

 i Tilbehør

Når man skal lage en kopp kaffe, er noe av det viktigste å bruke friskt, rent vann. En kopp kaffe består av ca 98 prosent vann, noe som gjør betydningen av riktig kvalitet på vannet viktigere. Om du brygger kaffe med en av JURA sine kaffemaskiner  er det viktig å bruke CLARIS filter patroner for bedre kvalitet på vannet. JURA Claris patronene er spesial designet for JURA’s helautomatiske maskiner og gir vannet ditt en nøytral PH verdi når den er satt på plass i vanntanken og aktivert for din maskin.

Men viste du at det finnes fem typer av disse filtrene, og om du velger feil for din maskin vil den ikke fungere?

JURA vannfiltere

De fem forskjellige JURA vannfiltre er:

1) Claris White

2) Claris Blue

3) Claris Smart

4) Claris Pro Blue

5) Claris Pro White

Den enkleste måten du kan se hvilke filter du har er å se på fargen på patronholderen. Om den er lyseblå eller har ordene «Claris Blue» inngravert på toppen av patronholderen, er det sannsynlig at maskinen trenger Claris Blue vann filter. Dersom det verken er noe farge eller inngravert noe navn på patronholderen, så trenger du mest sannsynlig Claris White filter til din kaffemaskin. Dette gjelder spesielt til de eldre maskinene. Likevel må du være oppmerksom på at fargene bare er en indikasjon og patronholderen i seg selv ikke trenger å være hvit eller blå.

JURA har i tillegg kommet med et nytt vannfilter patron, CLARIS Smart. Takket være moderne RFID (Radio-frequency identification) teknologi har JURA revolusjonert vann-filtrering. For første gang kan en kaffemaskin kontinuerlig kommunisere med filteret. CLARIS Smart vannfiltre passer til kaffemaskiner som trenger CLARIS Blue vannfiltre, men de passer ikke til de som bruker CLARIS White vannfilter.

For å oppsummere til slutt, når du skal avgjøre hvilke filtre du bør kjøpe til din kaffemaskin bør du se på filterbeholderen. Om filterbeholderen er blå eller har ordrene «Claris Blue» på den krever den enten Claris Blue eller Claris Smart. Om den ikke har dette krever det en Claris White filter, men hver obs. Husk at filterbeholderen ikke behøver å være hvit for å passe Claris White filter.

Er du på utkikk etter nye vannfiltre til din kaffemaskin?

Recommended Posts
Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Start typing and press Enter to search

Den store vaffeldagen