Brygg kaffe med presskanne

 In Bryggemetoder

Det finnes flere ulike metoder å lage en kopp kaffe på. Likevel, med en presskanne kan du veldig enkelt lage nydelig kaffe på kort tid.  Ved å tilberede kaffe i presskanne, blir den både smakfull og aromatisk. I tillegg er det en veldig stemningsfull måte å tilberede kaffe i presskanne. For å utnytte pressekannen best mulig, er det viktig at kaffen er malt for å brukes i presskanne. Tommelfingerregelen er som regel at kaffebønnene er malt grovere enn espresso, og finere enn om du skal koke kaffe. Likevel, det er fint mulig å bruke filtermalt eller kokmalt kaffe, da med varierende bryggetid.

Slik brygger du presskannekaffePresskannekaffe

Du trenger:

* Nykokt vann
* Måle skje eller vekt
* Nymalt kaffe (3 måleskjeer med kaffe)

Slik gjør du det:

1. Forvarm presskannen med varmt vann, mens du koker opp kaldt friskt vann.

2. Hell ut det varme vannet før du har i kaffen. Som hovedregel er det vanlig å si cirka 55-60 gram kaffe per liter vann (5-6 strøkne måleskjeer).

3. Fyll deretter opp presskannen halvfull med vann. Rør så rundt i kaffegruten og fyll deretter opp angitt vannmengde. Sett deretter på stemplet i øvre stilling.

4. La kaffen trekke i 6 minutter før du presser stemplet sakte ned, og server raskt.

God kaffe!

Har du lyst til å utforske presskannekaffe?

Recommended Posts
Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Start typing and press Enter to search

AeroPress bryggeguideHåndbrygg kaffe med Kalita