AeroPress Kaffebrygger – En utmerket kopp kaffe, uavhengig hvor du befinner deg

 i Bryggemetoder, Nyheter, Tilbehør

Slik ser en Aeropress ut når delene er tatt fra hverandre

 

Uavhengig om du jobber, studerer eller generelt er på farten er det ingen tvil om at for en kaffe-elsker så kan en god kopp kaffe på arbeidsplassen være med på å gjøre dagen ekstra god. Dessverre så er det ofte slik at kvaliteten på denne kaffen naturligvis blir styrt av kontoret, kaféen på skolen eller kiosken langs veien. For deg som gjerne skulle drukket en litt bedre kaffe i hverdagen finnes det heldigvis en genial løsning, nemlig Aeropress Kaffebrygger. AeroPress er en bærbar hybrid kaffebrygger som kombinerer noen av de beste kvalitetene fra andre bryggesystemer. Den er rask som en Nespresso maskin, like lett å bruke som en fransk press og lager kaffe som smaker nesten like godt som en godt laget pour over. Så lenge du har tilgang på gode kaffebønner og varmt vann kan du bruke AeroPress hvor som helst og lage deg en god kopp kaffe på under 2 minutter.

 

Hva er Aeropress? 

Tidlig 90-tallet bestemte Alan Adler seg for å lage noe som ikke var komplisert og tidkrevende slik som andre alternativer på tiden, men kunne lage en god kopp kaffe som ikke var vannete. Han bestemte seg for å lage et produkt som kunne brygge kaffe raskere ved hjelp av trykk, slik som når man lager en espresso. Etter mer enn 40 forsøk og prototyper ferdigstilte Adler designet som han lanserte i 1994.

 

Hvordan funker den? 

Enkelt forklart så tar du nykvernet kaffe i kammeret, tilsetter varmt vann, deretter setter du inn stempelet og løfter opp litt for å skape en vakuumtetning. Vent litt før du så presser stempelet nedover mot den kvernede kaffen til du hører en «hisse» lyd. For detaljerte instrukser se vår produktbeskrivelse (AeroPress kaffebrygger).

Siden AeroPress sin lansering har produktet blitt varmt mottatt av både profesjonelle og entusiaster og det med god grunn. Med hjelp fra Aeropress kan du lage en kopp brygget kaffe raskere enn noensinne! Så fort du har kvernet kaffebønnene og gjort klart varmt vann så lager du en kopp på under 2 minutter. Oppskriften som står på esken produserer cirka 1.2 dl fyldig konsentrat, ikke helt espresso, men du oppfordres til å tilsette varmt før du drikker kaffen, litt som en Americano.

 

Hvorfor kjøpe en AeroPress?

Den er lett å læreaeropress-boks-kaffebrygger-kaffemesteren

Når du skal lære deg å bruke AeroPress kaffebrygger kan du lese produktbeskrivelsen vår, se en av de utallige lærerike videosnuttene tilgjengelig på Youtube eller bare følge oppskriften som står på boksen.

Den lager god kaffe, raskt 

AeroPress produserer kaffe som er fyldig og svært smaksrik raskt. Den er kanskje ikke like lys og fruktig som du ville fått med en perfekt utført pour-over men man kan ikke alltid få i pose og sekk.

Den er lett å rengjøre

Når du er ferdig med å brygge kaffen er det enkelt å fjerne filterholderen mens du holder Aeropressen over en søppelpose. Hvis gruten ikke faller ut med en gang gir du den bare et lite rist slik at den sklir rett ut. Deretter er det bare å vaske og tørke den som alt annet. I tillegg kan du trygt legge den i oppvaskmaskinen hvis det skulle være ønskelig.

Den er lett å ha med seg rykende-fersk-kaffekopp-kaffemesteren

Den kompakte størrelsen gjør den lett å frakte med seg uten at den er til bry. I tillegg er AeroPress laget av plast slik at den i utgangspunktet ikke kan knuse i motsetning til en pour-over i glass eller keramikk. For oss er den obligatorisk å ha med i sekken når vi skal på skitur i påsken, og dersom du ønsker nykvernet kaffe på påskefjellet er Hario slim kvern et godt valg. Det er få ting som er så godt som en velfortjent pause i løypa, mens sola skinner og du unner deg selv en kvalitets kopp med kaffe kombinert med din favoritt sjokolade.

Den er gøy å mestre 

Så fort du har lært deg det grunnleggende er det relativt lett å begynne å eksperimentere med forskjellige oppskrifter og de mange variablene i bryggeprosessen. For eksempel så er det er svært interessant å justere temperatur og mengde, kverningsgrad, timing og selvfølgelig type bønner. Alt dette gjøres èn kopp om gangen, hvilket betyr at hvis du ikke likte kaffen du lagde, så er det raskt og enkelt å bare lage en ny en. Vi har alle dårlige opplevelser i hverdagen i ny og ne, kaffen din burde ikke være en av de.

Vi i Team Kaffemesteren ønsker deg en riktig god påske 🙂

 

——————————————————————————————————————————————————————-

Steven Levy https://www.wired.com/2015/03/first-alan-adler-invented-the-aerobie-now-hes-created-the-perfect-cup-of-coffee/
Daniel Varghese https://thewirecutter.com/reviews/aeropress-coffee-maker/

 

Recommended Posts

Legg inn kommentar

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Start typing and press Enter to search