Smakstoffer
Om du kverner kaffebønnene dine ved bruk av en kaffekvern, får du med deg alle de ca. 800 smaksstoffene fra kaffen vs. ca. 400 smakstoffer ved bruk av ferdig malt kaffe. Etter bare 15 minutter vil aroma- og smaksstoffene reduseres helt ned til 400, og mister i løpet av bare kort tid smaksstoffene etter kverningsprosessen.
Man kan finne mange forskjellige guider til hvordan man kan velge den riktige kverningsgraden til de ulike bryggemetodene, men til slutt kommer det an på hvordan man selv liker sin egen kaffe.
Når det kommer til hvilken kvern du skal velge og som passer best for deg, vil det komme flere blogginnlegg senere om akkurat dette, så ikke fortvil.
For å kverne og tilberede sin egen kaffe må man jo ha kaffebønner,og her henger pris og kvalitet sammen. Det fins uendelig mange forskjellige kaffebønner, og det er helt opp til deg hva du liker best, enten det er fruktig, syrlig, mørkbrent, lysbrent osv.