Hvorfor kverne kaffebønner selv?

 i Nyheter

​Den beste kaffen får du når du kverner dine egne kaffebønner. Med en kaffekvern kan du velge mellom flere forskjellige måter å tilberede kaffen din på. Du kan velge mellom for eks. kokemalt, filtermalt, franskpress, espressokoker og aeropress. 

Men hvorfor er det bedre å kverne sine egne bønner fremfor å kjøpe ferdig malt kaffe? Jo, det skal jeg fortelle deg. Om man har tilgang på en kaffekvern hjemme på kjøkkenet har man mange muligheter til å velge akkurat hvilken kaffetype du vil tilberede kaffe din på, akkurat sånn som du liker den best. Som tidligere skrevet har man espressokoker, traktekaffe, franskpress eller for eks. håndbrygg, og alle disse kaffemetodene kommer fra samme kaffeposen. Det kommer bare an på hvilken metode du vil bruke.

Smakstoffer

Om du kverner kaffebønnene dine ved bruk av en kaffekvern, får du med deg alle de ca. 800 smaksstoffene fra kaffen vs. ca. 400 smakstoffer ved bruk av ferdig malt kaffe. Etter bare 15 minutter vil aroma- og smaksstoffene reduseres helt ned til 400, og mister i løpet av bare kort tid smaksstoffene etter kverningsprosessen. 

Man kan finne mange forskjellige guider til hvordan man kan velge den riktige kverningsgraden til de ulike bryggemetodene, men til slutt kommer det an på hvordan man selv liker sin egen kaffe. 

Når det kommer til hvilken kvern du skal velge og som passer best for deg, vil det komme flere blogginnlegg senere om akkurat dette, så ikke fortvil. 

For å kverne  og tilberede sin egen kaffe må man jo ha kaffebønner,og her henger pris og kvalitet sammen. Det fins uendelig mange forskjellige kaffebønner, og det er helt opp til deg hva du liker best, enten det er fruktig, syrlig, mørkbrent, lysbrent osv. 

Ulike bryggemetodene: 

Espresso: Her trenger du ekstra fin malt kaffe, og det brygges under høyt trykk med kort bryggetid. 

Espressokoker: Her trenger du også ekstra fin malt kaffe som espresso metoden. Man setter espressokokeren på en varm plate, og i løpet av ett par minutter er kaffen klar. 

Aeropress: Du trenger mellom fin eller medium malt kaffe. Med aeropress brygges kaffen gjerne rundt ett minutt før den presses gjennom et papirfilter. 

 

 

Kaffetrakter/håndbrygger: Når man skal lage traktekaffe eller håndbrygg trenger man medium malt kaffe. Filterbrygging på en av disse ovennevnte metodene, passerer vannet gjennom kaffen i alt fra 2 til 5 minutter. Dette er avhengig av bryggevolumet. 

Franskpress: Når man skal bruke franskpress trenger man grov malt kaffe. I denne bryggemetoden er varmt vann i konstant kontakt med kaffen i alt fra 4 til 6 minutter. 

Nylige innlegg

Legg inn kommentar

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Start typing and press Enter to search