Slik lager du kaldbrygget kaffe (Hario Mizudashi)

 i Nyheter

Hva er kaldbrygget kaffe?

Aller først hva er egentlig kaldbrygging av kaffe? Kaldbrygging er en enkel og lett måte å lage filterkaffe på ved å legge kvernet kaffe i kaldt vann over lenger tid, noe som resulterer i en myk, behagelig og deilig variant av kaffen.

Fordi kaldbrygging gjøres med kaldt vann, er det noen stoffer som ikke vil oppløses slik som de ville gjort hvis du brygget med varmt vann. Et resultat av dette er at du får et lett forfriskende resultat med et lavt syreinnhold som smaker utrolig godt og balansert. 
Mizudashi betyr kaldbrygging på japansk.

Fremgangsmetode

Du trenger:
  • 70g kvernet/malt kaffe (medium/grov kverningsgrad)
  • 1l vann

Fremgangsmetoden er utrolig enkel.
Bare legg 70 g malt kaffe i 1 liter vann og sett den rett i kjøleskapet i 12 til 24 timer. Deretter fjerner du bare kaffegruten. Kaffen blir tykkere i bunn, så sørg for å røre godt før servering. Den kan drikkes rett ut av kjøleskapet eller serveres med is.

kaldbrygge-kaffe-hario-kaffemesteren

Hvorfor bruke en hario kaldbrygger

Du kan lage kaldbrygget kaffe ved å bruke omtrent hvilken som helst beholder, og filtrere malt kaffe med en sil eller filterpapir.

Vi anbefaler likevel på det sterkeste å bruke en Hario kaldbrygger for en mer praktisk og mindre tungvint opplevelse. Hario Mizudashi kaffebrygger har et mesh-filter beholder på innsiden som filtrerer kaffen. Ved å bruke denne trenger du ikke flere beholdere, og samtidig får du en enhet som er svært enkel å bruke, samt å rengjøre som også tåler vask i oppvaskmaskinen.

Den har også et utrolig kult design, og ikke minst en svært god pris med tanke på kvaliteten du får når du kjøper Hario,

hario-kaldbrygger-hell-kaffemesteren-2
Nylige innlegg

Legg inn kommentar

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Start typing and press Enter to search