Kakao – smaken av påske

 i Tilbehør

Påsken står for tur, og ingen ting kan måle seg meg en god kopp varm kakao. Helt siden tidenes morgen har faktisk vi mennesker dyrket kakao. Man antar at opprinnelig vokste kakaotreet vilt, dypt inne i jungelen omkring Amazonas i Sør-Amerika. Det var indianerne i området som først begynte å utforske hvordan kakaobønnene kunne brukes. Ved å først tørke, røste og så male kakaobønnene laget indianerne en drikk de kalte Chocolatl. Det var de spanske conquistadorene som tok med seg kakaobønnene over havet og europeerne ble dermed introduserte  for kakaoen. Europeerne utviklet drikken videre ved å tilsette blant annet vanilje og honning. I dag kjenner vi denne drikken som kakao. Veldig fort ble kakao motedrikk nummer 1 i Europa, og utallige kafeer solgte drikken over hele kontinentet. Likevel, det tok lang tid før man greide å fremstille sjokolade som kunne spises.

I Norge i dag har kakaoen fått en sentral plass i tursekken sammen med sjokolade og appelsin. I tillegg til at kakao er godt, inneholder den også flere næringsstoffer som kroppen trenger. Kakaopulver og mørk sjokolade inneholder jern i tillegg til at en kopp kakao inngår som en av 3 porsjoner melk og meiriprodokter om dagen.

Til påskekosen hører en kopp varm kakao til og den herlige drikken faller i smak for både store og små. Eksperimenter med ulike smaker og finn din favoritt til påskekosen.

Recommended Posts
Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Start typing and press Enter to search

Den store vaffeldagenRengjøring av kaffemaskin