Slik lager du deilig iste

 In Bryggemetoder

Iste er nedkjølt te, gjerne tilsatt isbiter, sitronsaft eller limejuice og litt sukker og er en herlig tørsteslukker i varmen. Smaker godt og gir gode energi.

Du kan i utgangspunktet bruke all slags te for iste – her er det smaken din og hva du synes er godt som avgjør.

Det er to metoder for å lage iste; varmtrukket og kaldtrukket. Vi skal se litt nærmere på begge metodene.

Varmtrukket iste (raskest)

Du trekker teen som vanlig til varm te. La teen trekke 3-5 minutter, avhengig av hva slags te du bruker. Husk at teen kan bli bitter hvis den trekker for lenge. Du kjøler den så ned i kjøleskap, med isbiter eller annet og tilsetter kanskje en sitronskive for friskhet og pynt. Hell evt bare rett over i tykke glass med isbiter.

Kaldtrukket iste

Lager du isteen med kaldt vann må den trekke lenger (tar gjerne rundt 8 timer). Du legger teen oppi kaldt vann og setter den inn i kjøleskapet.

Soltrukket iste

Et tips til en tredje metode kan være å sette den ut i solen, så blir den raskere klar med solvarmen uten at den blir veldig varm. Dette tar gjerne et par timers tid.

 

Eksempel på oppskrift:
1 liter vann
ca 4 spiseskjeer te (4-5 te-poser eller annen anvisning for din te)
ca 2-4 spiseskjeer sukker (eller erstatt med mer bær / frukt)
Sitronskiver og mynte som pynt

Som erstatning for isbiter (eller i tillegg til) kan du for eksempel også bruke frosne bær til å kjøle ned isteen.

Recommended Posts

Legg igjen en kommentar

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Start typing and press Enter to search

Slik får du god kaffe til jul.