Behersk kunsten bak Cappuccino

 i Bryggemetoder, Kaffeoppskrifter

En utrolig populær kafé drikk, men som også kan nytes hjemme er Cappuccino. Denne kaffedrikken har sitt opphav i Wien på begynnelsen av 1800-tallet under navnet «Kapuziner». Det var gjennom espressomaskinens utbedring på 1940 tallet i Italia, at Cappuccino ble «gjenoppdaget» med å tilberede espresso og steamet melk. Cappuccino består av en 1 del espresso, 1 del varm melk og 1 del melkeskum. Det karakteristiske med cappuccinoen er den mørke kaffekrans rundt det lyse melkeskummet. Får man i tillegg riktig konsistens på melken, kan du med å helle riktig, lage nydelige mønstre i cappuccinoen.

Slik lager du cappuccino

1) Forvarm en cappuccino kopp og lag espressoen direkte i den. Cappuccino kaffekoppene bør være laget av porselen som holder godt på varmen.

2) Lag melkeskum enten ved hjelp av en melkeskummer eller en melke-steamer. Om du velger å bruke melkeskummer må du huske på å først skumme melken. Varm den så opp i mikrobølgeovnen, og pass på at melken ikke koker. Når du har ca 50/50 med melkeskum og varm melk er den ferdig.

3)  Hell melkeskummet forsiktig over kaffen. Da skal melkeskummet legge seg fint i koppen og det skal dannes en mørk kaffe-ring ytterst langs kanten.

4) Server cappuccinoen med kanel, sukker eller cappuccino krydder.

God kaffe!

Recommended Posts
Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Start typing and press Enter to search

Håndbrygg kaffe med KalitaDerfor bør du kverne bønnene selv