Vinterfavoritter i koppen og i kroppen

 i Nyheter, Tilbehør

Hva er vinterkos for deg?

Rundt omkring i verden får vi i Norge skryt av at vi er gode på å kose oss om vinteren (referanse til artikkel i The Guardian lenger ned). Om det er skiglede, peiskos eller hva vi putter i koppen og i kroppen er vi i kaffemesteren usikkre på  – men her er i hvertfall noen gode tips både for tur- og hjemmekos.

Bidra med bilder og tag oss i sosiale medier

Vi gjør oss klare for vinter og påske og håper du finner noe dere kan kose dere med enten du er på fjellet, på landet, i byen eller ved sjøen denne vinteren og påsken. Legg gjerne opp fine stemningsbilder på vår Facebook side eller tag bildene på Instagram med @kaffemesteren og #kafferefleksjoner

Vi i Norge er verdensmestre på mye, deriblant også å drikke og brygge kaffe.

Vi har plukket ut noen favoritter. Se hele utvalget her av vinterproduktene.

Vinterkaffe

118-250 VinterkaffeKraftig høstkaffe passer til trakter, presskanne, kaffemaskin eller som kokekaffe. Fruktig og søt med toner av karamell, kirsebær og appelsin, som varmer i vinterværet. 118-250 Vinterkaffe filtermalt

 

Te som passer ekstra godt om vinteren

TCHAI OF THE TIGERKusmi Tea Kashmir Tchai 20 TeposerBlack Cat Chai Te 100gEnzo 1,2L Porselen Tekanne med Filter og Trelokk

Varm kakao (varm sjokolade), sirup og tilbehør som er himmelsk godt om vinteren

Monbana kakao tresor 250gr1883 de Philibert Routin sirup Chai 250 mlCREMA Søte Snøballer - JulesjokoladeLa Praline Art Collection - Naturell 100g

 

Utvalgt utstyr finner du også på kampanjesiden for vinter og påske. Her er det lagt opp godt utstyr for å brygge de deiligste drikker enten du er på tur eller er hjemme. Se hele utvalget her av vinterproduktene.

 

Dager å feire utover vinteren i det nye året

Selv om vi er gode på å ha det generelt bra om vinteren så er det noen dager det kanskje legges ekstra vekt på. Vi har både valentinsdagen (valentinerdagen / Valentine’s Day / alle hjerters dag) og morsdag som begge nok settes ekstra pris på om man gjør noe utenom det vanlige hverdagslige. Hva med å stelle i stand en ekstra god frokost, noen herlige sjokolade trøffler, spesialkaffe, luksus te eller overraske med noe annet hyggelig?

Valentinerdagen – alle hjerters dag 14. februar hvert år

Valetninerdagen har kanskje røtter tilbake til romertiden, og etterhvert på 1700-tallet begynte å uttrykke sin kjærlighet med blomster, konfekt eller kort som ble kalt valentiner. Flere steder i Europa ble det en skikk å gi en St. Valentins nøkkel som mottakeren kunne låse opp giverens hjerte med. På 1800-tallet fikk man masseproduserte valentinkort der motivet gjerne var hjerter, duer eller guder fra antikken med vinger. Med ønske om at dagen gir deg kjærlighet, sjokolade og kaffe.

Morsdag

Morsdag er en en særskilt hedersdag for mødre. Dette er en forholdsvis ny festdag til ære for mødre verden over. I Norge feires dagen andre søndag i februar, men den feires på forskjellige datoer i andre land.

Opprinnelig startet morsdag den 12. mai 1908 da den første morsdagen, Memorial Mothers Day Meeting, ble feiret i metodistkirken i Crafton og PhiladelphiaWest-VirginiaUSA etter initiativ av lærerinnen Anna Marie Jarvis (1864–1948). Hun ønsket å hedre sin mor, Ann Maria Reeves Jarvis (1832–1905), som sammen med andre kvinner hadde arbeidet for å bedre de sanitære forholdene for soldatene under den amerikanske borgerkrigen (1861–65). Etter krigen fortsatte hun sitt arbeid for fred og forsoning. Med ønske om at dagen gir deg kjærlighet, sjokolade og te.

 

Tips til morsdagsgave? Sjekk dette flotte settet

Valentiner- og morsdagsgave

Valentiner- og morsdagsgave

 

Vinterferie

Vintereferien er for skoleelever i Norge og varer i én uke. Ferien er lagt til forskjellige uker i forskjellige deler av landet, slik at ikke alle skal ha ferie samtidig men faller normalt mor slutten av februar og starten av mars. Pass på å handle inn noe ekstra godt å kose dere med i ferien.

Påske og påskeferie

Mens skoler har fri hele uken, starter helligdagene som faller på hverdager først med Skjærtorsdag som faller ulikt fra år til år men som regel mellom midten av mars og midten av april. Dersom du har fri hele påskeuken får du kanskje en 10 dager lang påskeferie. Påsken nytes ekstra med god kakao og kaffe på tur.

Internasjonal ros til nordmenn

The Guardian skrev en artikkel om hvor gode vi i Norge er på å kose oss om vinteren og i vintermørket, hva man kan se etter i sesongen, gjøre av aktiviteter og kose seg med ellers. Se artikkelen her:  Think like a Norwegian.

Nylige innlegg

Legg inn kommentar

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Start typing and press Enter to search