Hvordan brygge med espressokanne

 i Bryggemetoder

Espresso er en ren kaffe som blir brukt som basis for en rekke andre kaffedrikker som caffe latte, cortado og cappuccino. At espresso er den kaffedrikken som blir foretrukket som basis, er mye på grunn av sin sterke og gode smak.

I dag forbinder mange av oss espresso med en liten kopp kaffe med intenst aroma, fyldig konsistens og en bittersøt smak med et gyllent skum på toppen. En espresso lages ved å presse kokende vann med trykk gjennom fin malte kaffebønner, enten med espressomaskin eller ved hjelp av små mokkakanner. Forskjellen er at man med en espressomaskin kan oppnå et langt høyere trykk (8-9 bar) som frigjør andre egenskaper i kaffebønnen og gir en noe rikere smak. Om du likevel ikke har en espressomaskin til å gjøre jobben for deg, fungerer en espressokanne som et like bra alternativ.

Utstyret er veldig enkelt å ta i bruk, og finnes i flere ulike design og kvaliteter. Likevel er det særlig espressokannene fra Bialetti som har best kvalitet og design.

Slik lager du espresso i en kanne:

1. Sett komfyren på høyeste styrke.

2. Fyll den nederste delen av kannen (kolben) med kaldt, frisk vann.

3. Sett på filteret på kolben og fyll det opp med kvernet kaffe.
Vi beregner ca 7 gr per kopp.

4. Skru på den øverste delen av kannen med kolben. Kaffen vil
da bli naturlig presset sammen.

5.  Sett espressokannen på platen, og vent mens vannet koker opp og presser
igjennom filteret. Da vil det øverste kammeret være ca 1/3 fullt.

6. Ta espressokannen av platen og sett den til siden. Kaffen vil da fortsette og
presse seg igjennom filteret, men man unngår at kaffen i det øverste kammeret
begynner å koke.

7. Når det ikke kommer mer kaffe i det øverste kammeret, er espressoen ferdig.

Ønsker du å utforske mer av espresso?

Recommended Posts
Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Start typing and press Enter to search

Kaldbrygget kaffeChemex bryggeguide