Hemmeligheten bak god kaffe

 i Kaffeblandinger

En god kopp med kaffe har blitt så mye mer enn bare koffein og som oppvekking i en ellers travel hverdag. For å få det beste resultatet i kaffekoppen er det en del ting en må tenke på. Mye kan dessverre allerede gå galt om man oppbevarer kaffen feil. Hvordan man skal oppbevare kaffen etter man har åpnet posen er svært viktig for at kvaliteten skal vare lengst mulig. Om man oppbevarer kaffen feil, kan selv den beste kaffen bli dårlig.

Hovedregelen for oppbevaring av kaffe, er at den bør komme minst mulig i kontakt med luft. Kaffens fiende nr.1 er nemlig luft. I tillegg er det viktig å tenke på at kaffen kan trekke til seg lukt og smak fra andre matvarer. Kaffe er ferskvare. Allerede etter en uke blir kvaliteten på ferske bønner dårligere. Unngår man derfor at kaffen kommer i kontakt med oksygen, unngår man at kaffen harskner og får dårligere smak og aroma. Derfor bør kaffen alltid oppbevares lengst mulig i originalemballasjen. Om du bruker kaffekvern, så kverner du det du trenger for å lage kaffen. Kaffebønnene vil holde seg best i posen de kommer fra. Det er viktig at du oppbevarer kaffen riktig, og ikke åpner flere poser enn det du skal bruke umiddelbart.

Skal du oppbevare kaffen over en lengre periode bør kaffen lagres tørt og kjølig. I tillegg, om du fryser kaffebønnene vil de beholde en del fylde og sødme. Merk at når du fryser kaffebønnene, vil de miste friskheten sin og smake mindre. Likevel, om du skal oppbevare kaffen over 8 uker, er det bedre for smaken sin skyld om du fryser bønnene i en lufttett pose enn å oppbevare disse i romtemperatur.

Recommended Posts
Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Start typing and press Enter to search

Koffeinfri kaffeØkologisk dyrket kaffe