Kaffetyper

kaffe-typer

Ulike kaffetyper

Det finnes mange ulike kaffesorter som dyrkes, men de to vanligste er Arabica og Robusta. Av disse to kaffetypene regnes Arabica for å være av best kvalitet og den er også dyrest å produsere. 

Av all kaffeproduksjon i verden utgjør Arabica kaffe cirka 75 %. Opprinelig kommer Arabica kaffeplanten fra Etopia, men i dag produseres den i høye områder med et tropisk klima. Arabica kaffen kjennetegnes av en myk og aromatisk smaksprofil, som har gjort denne kaffe til den mest populære i vår del av verden.

En kraftigere kaffesort enn Arabica kaffen er Rubusta kaffen og den utgjør circa 25 % av verdens kaffeproduksjon. Robustabønnene dyrkes oftere i lavere høyder og har en fyldigere, men bitrere karakter. Derfor brukes Rubusta bønnene oftere i espressoblandinger for å gi en kraftigere smak.

Fra bønne til kopp

I dag serveres kaffen på flere forskjellige måter. I denne deilige og oppkvikkende drikken er kaffebønnen uttvilsomt selve kjernen. Kaffebønnene vokser som bær på busker rundt ekvator der det er jevn temperatur og nedbør. Akkurat som vin har hver kaffeavling en unik smak hvor forskjellen ikke bare avhenger av tresort, men også klima, jordsmonn og hvor omsorgsfull håndteringen er av råvarene.

Her kan du lære forskjellen på de forskjellige kaffedrikkene