Rensetips

rense-tips

 

Rengjøring av kaffemaskinen kan være kjedelig, men viste du at gammel kaffe og kaffebelegg setter dårlig smak på ny kaffe?

Det er ikke noe å legge skjul på at mye god kaffe blir ødelagt når den blir brygget, rett og slett fordi vi gjør ting feil. Men det er ikke vanskelig å oppnå den fyldige, aromatiske og varme kaffen vi ønsker den skal smake. Her kommer vi med tre råd til rens av kaffemaskin og utstyr.

 

Tips til rens av kaffemaskin og utstyr

  1. Om du bruker kaffemaskinen din hver dag, bør den blir rengjort hver fjortende dag.

  2. Alle områder som vannet kommer i kontakt med, må være helt rene. Skal du servere god kaffe, må kaffemaskinen og utstyret være helt rent. Mye av kaffen man får kjøpt i dag er så godt som kalorifri. Men samtidig inneholder den fettstoffer og partikler som fester seg lett der det kommer i kontakt med. Dette belegget vil raskt gi en ubehagelig smak på nylagt kaffe. Det er av den grunn det er så viktig at alt av utstyr og hele maskinen rengjøres, både innvendig og utvendig. 

  3. Det er utrolig viktig å bruke riktig rengjøringsmiddel. Alle syntetiske vaskemidler som såpe og klor må du for all del ikke bruke da de setter smak på kaffen. Istedenfor bør du bruke renseprodukter som er spesielt laget for kaffemaskiner og kaffeutstyr. Disse renseproduktene er spesielt laget for å ha en god oppløsende effekt på fett og kaffepartikler, og er helt smak- og luktfri.


Se flere av våre renseprodukter her

rense-tips


Les ellers mer på vår blogg: 
https://kaffemesteren.no/blogg/