Black Cat - Nicaragua - El Molino 1kg Hele Bønner

Logg inn og hent gratis i Oslo eller få fri frakt fra kr 3000,-. OBS! I ferie og høytider er det noe lenger behandlingstid på ordre.
På lager
SKU
448
556,00 kr

Black Cat Nicaragua El Molino 1kg Hele Bønner

Balansert og fyldig. Smak av melkesjokolade og nøtter. Sødmefull espresso med god crema.

Varenr: 448

Rating:
80%

Black Cat Nicaragua El Molino 1kg Hele Bønner

Black Cat Kaffe og Tehus startet samarbeidet med El Molino i 2007 og er i dag eiere av gården. Driftet av Victor Manuel Robelo Rodrigues og i samarbeid med han og hans team jobber de kontinuerlig med å utvikle El Molino. Gården er vakkert plassert nær fjellbyen Matagalpa i et frodig område med en rik fauna som er beskyttet mot jakt. Ved hjelp av blant annet oksideringsdammer og et biogassanlegg sørger gården for å produsere minimalt med avfall og er nesten selvforsynt med gjødsel. Gården har sin egen våtmølle hvor fruktkjøtt blir fjernet og fermentering blir utført, og i 2014 åpnet Victor en egen tørrmølle for å kunne kontrollere tørkingen og den endelige sorteringen av kaffen.
Mars 2011 kunne El Molino pryde seg med den grønne Rainforest Alliance (RA) frosken. RA sertifiseringen legger vekt på at gården skal driftes med sosial, økologisk og økonomisk bærekraftighet. På den måten beskyttes både landet kaffen blir dyrket på og arbeiderne som jobber der, noe som igjen gjør at potensialet til gården og kaffen har det beste utgangspunktet. Når El Molino ble sertifisert fikk de den høyeste scoren noen kaffeplantasje noen gang har fått av RA. Per i dag er El Molino fortsatt en av Rainforest Alliances best drevne og gjør det veldig bra på internasjonale cuppinger (kaffebransjens måte å smaksprøve kaffe). Rainforest Alliance er et tegn på kvalitet og sørger for at kaffen blir solgt for en rettferdig pris som går til bonden.

Farmer: Victor Robelo
Region: Matagalpa
Lokalmiljø: El Molino Norte
Veksthøyde: 820-1030 m.o.h.
Bønnetype: Caturra, Pacamara, Amarillo, Catuai
Prosess: Vasket og soltørket.
Innhøsting: November - Januar

Detaljer
Pris 556,00 kr
Is Pakke i Postkassen Available Ja
Region Sør-Amerika
Brenneri Black Cat
Kverningsgrad Hele Bønner
Økologisk Nei
Fairtrade Nei
Write Your Own Review
DU ANMELDER:Black Cat - Nicaragua - El Molino 1kg Hele Bønner
Din vurdering
Andre kunder kjøpte også: