Solberg & Hansen - Kenya - Rukira Bærtørket - Nyeri Hele Bønner 250g

Logg inn og få fri frakt fra kr 3000,-. OBS! I ferie og høytider er det noe lenger behandlingstid på ordre.
På lager
SKU
SH207-250
189,00 kr

Solberg & Hansen - Kenya - Rukira Bærtørket - Nyeri

Fruktig og intens. Skogsbær på duft. Smørtoner og solbær på smak.

Solberg & Hansen - Kenya - Rukira Bærtørket - Nyeri

Fruktig og intens. Skogsbær på duft. Smørtoner og solbær på smak.

En ny innhøsting bærtørket kaffe fra Rukira, en etablert vaskestasjon som den siste tiden har eksperimentert med ulike prosesseringsmetoder med glitrende resultater.

OM OTHAYA FARMERS SOCIETY

Noen av verdens mest ettertraktede kaffepartier blir dyrket i Central Province i Kenya. Det er i disse områdene Othaya Farmers Cooperative Society holder til.

Det hele startet med at 250 småskala-kaffebønder gikk sammen om å danne et felles kooperativ. Siden etableringen i 1956 har flere tusen kaffebønder sluttet seg til, og Othaya Farmers Cooperative har med det blitt en av de største kooperativene i Kenya med 15 000 tilknyttede bønder. De eier totalt 19 vaskestasjoner og Solberg & Hansen har handlet kaffe av flere av dem.

OM RUKIRA

Rukira er en av vaskestasjonene tilknyttet Othaya Farmers Society. Den ble bygget i 1979 og ligger like ved en landsby med samme navn, mellom elvene Mumwe og Thuti som strømmer ned fra Aberdare-fjellene.

På vaskestasjonen leverer nærliggende bønder de håndplukkede kaffebærene sine, som veies og sorteres etter høye kvalitetskrav før de våtforedles eller bærtørkes på hevede senger. Kaffebærene deles inn i ulike kvaliteter, der Solberg & Hansen handler "Cherry 1". De har også sin egen kaffeplantasje ved vaskestasjonen, som de foredler kaffe fra.

Kaffen som dyrkes på og i området rundt Rukira vokser i rødt, vulkansk jordsmonn med god næring. Dette jordsmonnet er karakteristisk med sin rustrøde farge og har vært med på å gi kenyansk spesialkaffe sitt gode rykte. Bønnetypene er de tradisjonelle SL28 og SL34, men også de nyere og noe mer resistente typene ruiru 11 og batian.

Gjennom årene Solberg & Hansen har handlet fra Rukira har de erfart at kaffen har god kvalitet, med de nydelige smakstonene av solbær og røde bær som kenyansk spesialkaffe er kjent og elsket for. Solberg & Hansen er glade for å ha etablert en god relasjon til denne vaskestasjonen og er stolte av å kunne lansere dette partiet med bærtørket kaffe fra Rukira.

Detaljer
Pris 189,00 kr
Is Pakke i Postkassen Available Ja
Region Afrika
Brenneri Solberg & Hansen
Brenningsgrad Lysbrent
Kverningsgrad Hele Bønner
Økologisk Nei
Fairtrade Nei
Write Your Own Review
DU ANMELDER:Solberg & Hansen - Kenya - Rukira Bærtørket - Nyeri Hele Bønner 250g
Din vurdering